23 diciembre 2006



``liurongsi´´

És un dels 4 temples budistes que queden a la ciutat de Guangzhou. Està super xulo!! increïble. Una torre d'uns 8 pisos dobles, que quan arribes dalt del tot et tremolen les cames! perquè estàs a un corredoret de mig metre amb una baraneta de fusta :s El temple és preciós. Hi ha moltíssimes inscripcions, murs sencers, on estan inclús els plànols de la torre. I com no, gent de totes les edats reçant enfront la centena de budes que hi ha: agafen uns palets d'incienso, i recen, i els deixen cremant en una espècie de cendrer enorme.

Es uno de los 4 templos budistas que quedan en la ciudad de Guangzhou. ¡Está super chulo! increíble. Una torre de unos 8 pisos dobles, que cuando llegas arriba del todo ¡te tiemblan las piernas! porque estás en un pasillito de medio metro con una barandilla de madera :s El templo es precioso. Hay muchísimas inscripciones, muros enteros, donde están incluso los planos de la torre. Y cómo no, gente de todas las edades rezando en frente del centenar de budas que hay: cogen unos palitos de incienso, y rezan, y los dejan quemando en una especie de cenicero enorme.
`` caos ´´

Copymarket. Xina està plena d'aquests tipus de mercats i centres comercials. Aquest és un d'electrònica que hi ha prop de casa: i-pod, nintendo, vaio... i tots els accesoris!! El que em xoca a mi és que hi ha mercats de tot, dividits per sectors: està el mercat de teles, el mercat de sabates, el mercat de roba, el mercat de rellotges, el mercat de disfresses... jajaja i tots enormes!! edificis de 4 o 5 plantes, corredors que no s'acaben, escales mecàniques... Vas per carrerets xicotets i te trobes un copymarket d'estos! voleu alguna cosa? ara esteu a temps.

Copymarket. Xina está llena de este tipo de mercados y centros comerciales. Este es uno de electrónica que hay cerca de casa: i-pod, nintendo, vaio... ¡i todos los accesorios! Lo que me choca es que hay mercados de todo, divididos por sectores: está el mercado de telas, el mercado de zapatos, el mercado de ropa, el mercado de reloges, el mercado de disfraces... jajaja ¡y todos enormes! edificios de 4 o 5 plantas, pasillos que no se acaban, escaleras mecánicas... Vas por callecitas pequeñas y te encuentras un copymarket de estos. ¿Quereis alguna cosa? ahora estais a tiempo.

18 diciembre 2006

`` a que és preciós!´´

La decoració és una bomba. Si bé els restaurants, les tendes i les grans superfícies semblen tot arbres de nadal decorats de la manera més estrafalària possible, no ho són menys les nosses. Encara no m'he trobat amb cap casament, però només vore el cotxe dels nóvios crec que ja tinc prou :p

La decoración es una bomba. Si los restaurantes, tiendas i grandes superficies parecen árboles de navidad decorados de la manera más ortera posible, no son para menos las bodas. Todavía no he encontrado ninguna boda, pero solo con ver el coche de los novios creo que ya tengo bastante :p


11 diciembre 2006

`` quin estil! ´´

És que l'estil xino ací està a peu de carrer. Ací no existeixen els obrers amb samarretes blanques de tirants, marcant pectorals (o panxa), ni te diuen res quan passes pel costat. Per què? perquè ací el cap d'obra és el que treballa! supose que per mostrar als peons com s'ha de fer... ara, si que és deveres que ací treballen 2 i hi ha 10 mirant, fumant-se una cigarreta o xarrant amb un to de veu molt elevat i quasi que violent :s

07 diciembre 2006

`` modelet a la cua del Mc Donalds´´

Cal cap comentari? estes xineses són auténtiques! Xaqueta de xàndal color morat fosc. Falda a quadres de mantel de cuina. "Leggins" a ratlles negres i blanques. Calces a ratlles rossa Barbie i negres. I no podien faltar les botes blanques de Peter Pan, model de xica, amb tacó.
Ho admire.

Ací el Big Mac el pots acompanyar amb un pot de dacsa... per als que s'estan cuidant...

06 diciembre 2006

``abans´´

Agafes els palets de fusta, els separes, els neteges amb el té calent, deixant caure'l al "bol" xicotet. Eixe té es deixa a un perolet que es comparteix al mig de la taula, després d'haver rentat també el plateret.

``després´´

Hem gaudit d'un menjar xinés, picant i casolà :)

04 diciembre 2006

``pluja per sorpresa´´

En mig d'un partit de futbol. Gespa artificial. 10 segons abans d'acabar tots mullats s'escolta la força de la pluja, que estarà caiguent uns metres més enllà. Jo només escolte "Nere! corre!". Quan vaig arribar a cobert ja estava mullada. Tormenta espectacular. Als 10 minuts es va reanudar el partit.

02 diciembre 2006

01 diciembre 2006

``caminant pels carrers de Hong Kong´´

El dissabte 18 de novembre vaig començar el meu viatge. Vaig deixar al poble a la colla, als amics, a les amigues que després de tants anys ens haviem retrobat, als companys de treball...i sobretot a la família...
Feia temps que no plorava tant. Recorde cada moment d'eixa última setmana a Picassent!
El divendres a la nit vaig tindre una xicoteta conversa amb el meu germà. No saps quant t'estime! I sí, el dissabte agafava l'avió des d'Alacant acollonada. No només pel viatge, sinò perquè començava per a mi una nova vida... la vida que duia esperant 9 mesos! Plorava d'alegria, de por i ja d'enyorança... massa per a mi!
Vaig arribar a Hong Kong després de 23 horetes de viatge més o menys, i Sergi estava allí esperant-me. Ja quasi no el coneixia! eixa era la meua sensació.
Però després de passar els 3 primers dies a Hong Kong, com que tot tornà a la seua normalitat. Gràcies Ser.
Ara ja porte 12 dies per Xina! i continue sense dir paraula en xinés :p però el més important és que he vingut a estar amb qui més estime i a aprofitar l'oportunitat!
Supose que tindré prou forces per poder fer-vos arribar a tots a València el muntó de besos!